Een pad van grasbeton stenen

Het mooie weer gisteren heb ik gebruikt om een ander werkje, dat al langer lag te wachten, te beginnen. Ik moet immers wachten op de houtleverancier alvorens ik voort kan doen met de houtopslagplaats, want daar moeten nu eerst de houten peilers inbetonneerd worden voordat ik met de grondwerken verder kan doen.

En omdat ik eerder deze week voldoende lava-kiezel en grasbeton stenen heb geleverd gekregen, was gisteren de gehele dag gewijd aan het transport van de grasbeton stenen (3 stuks op de kruiwagen per keer) van de straat naar de achterkant van de tuin, ondertussen toch zo’n 60 meter. Dat werd dus zo’n 30 keer heen en weer. (3,6 km lopen)

Ook de 2 m3 lavakiezel die vooraan de straat was afgeleverd, heb ik gisteren met de kruiwagen naar achteren getransporteerd: 12 schoppen per kruiwagen, 360 schoppen per m3, maakt dus 720/12=60 keer heen en weer. (7,2 km lopen)

Eigenlijk nog een beetje verder, want gedeeltelijk ging die lava naar de komposthoop, want daar moest dringend een ander podest gemaakt worden. De eiken houten bielzen die daar al jaren lagen, zijn immers veel te glad tijdens regen, dus daar heb ik dat oude hout weggehaald, die plek opgevuld met lava, en een paar grasbeton stenen neergelegd.


Een stenen podest voor de komposthoop

Dat was een fluitje van een cent.

De rest van de lavakies ging naar het paadje van tuinhuisje naar pluviometer.

O ja, was ik helemaal vergeten te vertellen:

ik heb gisteren ook nog ca 1 m3 aarde weggegraven in de weide voor dat paadje van tuinhuisje naar pluviometer (en de aarde naar het einde van de tuin gereden en daar geharkt)… ook met die aarde nog eens beslist 40 ker 20 meter heen en weer = 1.6 km gelopen…


Het graven heeft van acht uur ’s morgens tot twaalf uur geduurd


Na het storten van de lavakies konden de stenen gelegd worden


tussendoor ook nog tijd gevonden voor een ijsje


Tegen een uur of zes ’s avonds was de klus geklaard


Als ik dat dus allemaal bij elkaar tel, heb ik gisteren

– meer dan 13 km heen en weer gelopen met een zware kruiwagen,
– 1 kubieke meter vaste aarde met grasklompen losgeschept,
– 3 kubieke meter grond en lavakies in de kruiwagen geschupt,
– en ook nog eens 90 keer een steen van 27 kg per stuk omhooggetild, in de kruiwagen gelegd,
– en achteraf weer 90 keer uit de kruiwagen getild en op de paletten gelegd, of een aantal ervan in het weggetje gedeponeerd… dus dat zijn ook nog eens ca 5 ton die ik getild heb…

Weet ik dus precies waar ik vandaag die spierpijn van heb…

Dus: vandaag wordt alleen geluierd in de zon en een boek gelezen.
Doen jullie dat ook maar.

Geplaatst in Grasveld, Tips, Tuin.