Afvoerput herstellen

Ik heb gisteren de legplanken van de kleerkast gelakt, en ook de zijwanden van de draaimuur. Maar voor de rest van dag heb ik buiten, op ons terras gewerkt, want de afvoer van het opvangbekken onder de waterkraan op het terras was enkele maanden geleden verstopt, en toen heb ik het zaakje moeten openbreken om met de hogedrukreiniger de afvoerbuis van het regenwater te kunnen doorspuiten.

Daardoor was het opvangbekken niet meer goed te gebruiken, en gisteren heb ik me dus daarmee geamuseerd. Je moet immers van het goede weer profiteren om buiten klusjes op te knappen, we krijgen snel genoeg opnieuw regen zodat ik dan binnen verder kan gaan.

Deze vreemdsoortige constructie is een emmer met daarop (op zijn kop) het ronde deksel van de syphon van de afvoer.


Ik heb de emmer met het syphondeksel dan, verzwaard met stenen, in de opening van de afvoer geplaatst, om zodoende er rondom een nieuwe laag beton te kunnen gieten.


Moest natuurlijk oppassen dat er geen betonwater in de syphonopening liep, en met deze methode is dat best aardig gelukt:


Daarna pastte het deksel dus weer perfect op de syphon


Als de beton uitgehard is is, kan ik vandaag een verschaling plaatsen in het gat en eromheen dan de wanden van het opvangbekken gieten…

Een dag later

Ik heb gisteren met de hand twee kruiwagens beton gemengd, en die rondom een bekisting gegoten, die ik met silikonen had bevestigd op de “vloerplaat” van de afvoerput die ik eergisteren al had gemaakt.

Dit om te voorkomen dat de vloeibare beton onder de bekisting door zou sijpelen. Twee balken (in verband geplaatst) moeten de rand van de nieuwe afvoerput definieren zodat de terraskasseien er goed naast passen.

Nu moet de beton eerst uitharden voordat ik de bekisting eruit kan slaan met een zware hamer.


Enkele dagen later:

toen het gisteren werd (en zelfs een beetje zon doorbrak) heb ik de bekisting weg kunnen halen van de nieuwe afvoerput op het terras die ik eerder deze week met beton had gegoten.


Nu kunnen de emmers en gieters weer onder de kraan geplaatst worden (die kraan was tijdens de nieuwbouw te laag in de muur geplaatst) wat een heel stuk handiger is dan met een slangetje te moeten werken….


Ik kan dus tevreden zijn met het werk van gisteren.
Vandag zijn er opnieuw enkele kleinere werkjes te doen, dus ik zal me niet vervelen…

Alvast een prettig weekend gewenst!

Opgelet: Formula 1 in Spa-Francorchamps van 14 tot en met 16 September 2007:

www.lastminutefrancorchamps.be
www.last-minute-francorchamps.be
www.lastminuteformulaone.be
www.last-minute-formula-one.be

Geplaatst in Huis.