Binnendeur monteren is vakwerk

Gisteren, terwijl Prins Laurent een bezoekje bracht aan Büllingen, is mijn zwager/schrijnwerker www.schreiner.be de binnendeur komen plaatsen van gang naar gastenslaapkamer. (Ik had dus een geldige reden om niet naar de Prins te hoeven…)

Omdat zo’n deur plaatsen toch wel een speciaal werkje is met veel passen en meten wilde ik me zelf niet aan wagen, en heb dit dus liever overgelaten aan de vakman.

Omdat de levertijd van de deur langer als gepland duurde, was het des te beter dat ik ondertussen de muren al klaar had behangen en ook de vloerbekleding ligt ondertussen, dus er kon goed gewerkt worden.Na het uitrichten en bevestigen van de deurramen met speciale schroeven en het inspuiten met montageschuim van de opening tussen muur en raamwerk werden dan nog twee steunen aangebracht die verhinderen moet dat de raamwerk krom zouden trekken tijdens het uitzetten en verharden van de montageschuim. Volgende week komt dan nog de “echte” deurklink erop en dan is dit werkje ook klaar.


De vloerbedekking moet bij de deur nog bijgesneden worden als er een drempellijstje gemonteerd wordt. Die houten drempel was nodig om het hoogteverschil van de vloer tussen gang en slaapkamer op te vangen, want daar stond immers vroeger de muur en die twee vloeren waren niet op gelijke hoogte.


Ook de plinten in de gang en de slaapkamer moeten nog gemonteerd worden.


Geplaatst in Binnendeur monteren, Binnenshuis, Deur uitbreken, Linoleum.