Service luikje in plafond

Gisteren heb ik praktisch de hele namiddag aan een klepje zitten te werken dat als service luikje voor de elektro installatie in het “vals plafond” moet dienen, en ik ben drie keer opnieuw moeten beginnen.

Eerst kreeg ik de scharniertjes niet op zijn plaats (de scharnierkant van het deurtje liep tegen de balk bij het openen), en toen ik dat uiteindelijk had opgelost, paste het boorgat voor het sleutelgat niet precies. En toen ik dan de derde klep maakte, viel een hamer op het paneel en was er een kras in, dus dan nog maar eens opnieuw beginnen.

Dit klepje moet ervoor zorgen dat men gemakkelijk aan de elektro installatie onder het hemelbedplafond kan komen zonder de (toekomstige) paslijsten rondom te moeten verwijderen.

Je ziet, ook een “handige hubert” moet af en toe zijn grenzen erkennen. Maar de aanhouder wint, en het vierde klepje is dan toch wat geworden.

Er moeten natuurlijk nog her en daar plafondlijsten op maat gemaakt worden en afdeklijstjes langs de spiegelnis en hemelbedplafond, maar ik ga nu eerst profiteren van het mooie weer en trek de tuin in… het gras groeit met die regen ontzettend snel en als ik me daar niet om bekommer, wordt het volgende week te hoog om in één keer af te doen.

Geplaatst in Binnenshuis, Dekoratiepanelen, Elektro, Plafondverkleding.