Elektro installatie: verlichting monteren

Gisteren dus een beetje aan de elektro installatie gewerkt van de gastenslaapkamer en dankzij tips van lezers ben ik er goed doorheen gerold, zonder een keer kortsluiting te veroorzaken, en ook niet nasmeulend aan een stroomdraad blijven hangen…

Opletten dat je een stroomkring (dus per zekering) niet te zwaar belast.
In dit geval valt het ontzettend mee: er zijn 2 stroomkringen in deze ruimte, elk afgezekerd met 16 Amp, dus goed voor een verbruik voor meer dan 6000 Watt.
De LED’s die ik gebruik nemen slechts 1.3 Watt per lampje op, dus zelfs als ik een TV en een computer (220Watt max) installeer in deze gastenkamer, zit ik nog ver beneden het maximum.

Het elektrowerk is echter nog niet af, er moet nog een dimmer op de spotjes geplaatst worden (die koop ik einde deze week als er weer gedurende 2 dagen 20% korting gegeven wordt (op alles) in mijn favoriete bouwmarkt), en ik moet nog een kruisschakelaar bezorgen omdat ik de centrale kamerverlichting van zowel bij de deur alsook van weerszijden van het bed wil kunnen aan en uitdoen. Ook moeten er nog een serie stopkontakten bijgekocht worden, want stopkontakten heb je nooit genoeg… (radiowekker, misschien nog staande lampen, de fön bij de spiegel enz.)


Alleen de wandlampjes


Alleen de leeslampjes


alleen de spotjes onder de luifel van bed en venster

Voorlopig ziet de verlichting er nog niet spektakulair uit, er hangen op het ogenblik nog geen echte armaturen, en de spotjes moeten nog in de luifels ingebouwd worden, maar deze foto’s geven alvast een ideetje hoe het werk vordert.


Alles aan, behalve de plafondverlichting

De regendagen zal ik alvast goed kunnen benutten om hier verder te kunnen werken: na de elektrowerken, computerleidingen en tv verkabeling aanleggen, moet dan de wand met geluidsisolatie geisoleerd worden, daarna kan ik de wand dichtmaken, eventueel behangen of met dekoratieve houtpanelen verkleden, vervolgens het plafond en de andere wanden afwerken, een begaanbare kleerkast in de gang installeren, daarna komt de vloer aan de beurt, en (maar dan zijn we wel al een heel stuk in de zomer…) natuurlijk de aankleding van de kamer met gordijnen, spiegels, meubelen enz….

En zo blijven we dus voorlopig nog een beetje bezig…

Geplaatst in Binnenshuis, Elektro, Skeletbouw, Tips.