Gyproc platen (geschroefd)

In de berging heb ik de gyproc platen tegen de spaanderplaat wand bevestigd, dit keer niet met specie, maar met speciale gyproc schroeven.

Die schroefjes bevestig ik met een schroeven automaat: in een plastic strip zitten schroefjes (opgelet, die mogen bij dit apparaat niet dikker dan 3.5 mm zijn, anders funktioneert het niet). De schroeven worden automatisch elke keer op de juiste plaats getransporteerd zodat de schroevendraaier, die op de machine gemonteerd zit, deze automatisch kan doorschuiven.


Op die manier hoef je het apparaat alleen maar op de juiste plaats te positioneren, en dan druk je het apparaat tegen de wand en geeft “gas” en de schroef wordt in de wand ingedraaid. De indraaidiepte kun je ook instellen, en je kunt de machine instellen op de lengte van de schroeven, die tussen 25 en 42 mm lang mogen zijn.


Jammer genoeg hadden ze in de bouwmarkt geen plastic strip-magazijnen op voorraad, maar ik heb dan maar zelf de lege strip opnieuw met de passende schroeven bijgevuld. De plastic strips kunnen een dergelijke navulling max. 5 a 6 keer aan, daarna zijn ze te veel vervormd omdat de schroevendraaier de schroefkop door het plastic heen moet drukken en daarbij dus het plastic een beetje beschadigd.


Daarna dan de voegen tussen de gyyproc platen en de schroefkoppen met gyproc specie opgevuld en laten drogen, zodat ik die vandaag kan schuren en (eventueel met rauhfaser behangen) en dan kan schilderen.


En zodoende zal ik mij vandaag en morgen ook beslist niet hoeven te vervelen…

Geplaatst in Bepleistering, Berging, Binnenshuis, Gyproc platen, Plamuren, Pleisterwerk.