Tussenwand en regenprikelen…(2)

Veel verder dan een extra legplank in de berging boven de koelkast ben ik vandaag niet gekomen.


Nou ja, ook nog een aantal dwarsliggers bij het raam van het appartement op maat gemaakt en met een ronde gatenzaag plaats voor de geplande spotjes geboord. De balken voor het raam zijn de basis voor de verkleding van de verwarmingsbuizen die onder het plafond doorlopen.


En enkele gaten geboord in de dwarsliggers van de skeletbouw wand om daar doorheen de elektrobuizen te kunnen trekken.


Maar de rest van de namiddag was ik dus bezig met onze dakgoot. Na het onweer gisterenochtend is er gisterennamiddag nog eentje over Wirtzfeld heengetrokken, en daarbij is een ware stortvloed aan hagel en regen over ons heengekomen. Later op de dag stelde Brigitte dan vast dat de waterafvoer op het terras veel vuil en zaadjes en mos had uitgespuwd.

Ik heb dan met de hogedrukreiniger en een speciale kanalisatie-reinigings-slang de regenpijp van ons huis naar de straat gekontroleerd en opnieuw vrijgemaakt, want die bleek dichtgeslibd te zijn door de grote stortvloed waardoor het water terugstuwde. Gelukkig is de regengoot aan de achterkant van ons huis en de afvoer van het terras niet verbonden met de rest van de afvalwater installatie van ons huis, maar voert het water rechtstreeks af naar het straatriool, dus gevaar voor ons huis hebben we niet gelopen.

Geplaatst in Berging, Binnenshuis, Elektro, Huis, Tuin.