Elektrische Rolluik bediening installeren

Tussen diverse andere bezigheden, nog snel twee elektrische rolluik oprolautomaten geïnstalleerd:


De elektrische Automatische Rolladengurt-Wickler was een speciale aanbieding in de Duitse Aldi (Zuid), en omdat ik vermoed dat mijn rugpijn ontstond toen ik onlangs het rolluik in de slaapkamer omhoog trok, vond ik ’t geen slecht idee om zo’n apparaatje te kopen.

Uiteindelijk heb ik er 3 gekocht voor de vensters waar regelmatig het rolluik ’s avonds of bij noodweer omlaag (en daarna ook weer omhoog) gelaten wordt. Het apparaatje heeft ook een fotocell om het rolluik automatisch bij duisternis omlaag te laten, maar dat heb ik niet geinstalleerd.

Zoals daaarnet al gezegd, bij ons gaan de rolluiken alleen omlaag bij noodweer om de ruiten te beschermen, dus zo’n fotocell hoeft voor mij niet persé.

En hier is dus de beloofde foto uit mijn slaapkamer…

De installatie van het rolluik apparaatje is vrij gemakkelijk, iedere doe-het-zelver die een schroevendraaier kan vasthouden, kan de installatie zelf doen, en de klus is geklaard in een tiental minuten.

Als je maar goed van te voren de gebruiksaanwijzing leest. Heb ik dus gedaan, en het funktioneert.


Ook de terrasdeur van de keuken kreeg zo’n automaat.

Voor het rolluik van het grote woonkamervenster heb ik echter een ander formaat oprolwieltje nodig: door het grote gewicht van dat rolluik loopt de rolband via een soort versnellingsbakje, en daardoor is de totale lengte van de rolband te groot waardoor het niet op de standaard wikkelautomaat past.

Dat andere formaat moet ik dus nog bij de leverancier in Duitsland nabestellen. Hopelijk leveren ze ook naar België, want in de Aldi houden ze zich met dergelijke details niet bezig.

Geplaatst in Binnenshuis, Elektro, Rolluiken, Tips.