Dakgootrooster

Afgelopen Zaterdag heb ik nog maar eens de dakgoten schoongemaakt. Met de bomen die vrij dicht op enkele hoeken van ons huis staan, ontstaat telkens weer het probleem dat dennennaalden, bladeren en denneappels die op het dak vallen, met de regen in de dakgoot gespoeld worden.

Na verloop van tijd ontstaan er dan plaatselijk opstoppingen, en loopt het water soms over de dakgoot heen.

Om dit euvel te verminderen, heb ik nu gaas gekocht dat over de dakgoot heengespannen dient te worden.

Eerst dus met de ladder en de tuinslang de dakgoot nog maar eens schoongespoten, zodat het oude vuil van deze zomer verwijderd wordt.

Bij de gaasrollen uit plastiek zitten ook een aantal beugeltjes, die je op maat kunt afknippen met een tang, afhankelijk van de breedte van de dakgoot.

Deze beugels worden dan boven op het profiel van de dakgoot geclipped, en daaroverheen wordt dan het gaas gelegd en op de beugel vastgedrukt. Het teveel aan gaas wordt vervolgens onder de dakpan rand omhoog gekruld.

Eerst had ik angst, dat ik door het aanbrengen van het gaas de nestjes van de mussen, die onder de dakpannen hun jongen grootbrengen, zou afsluiten, maar het gaas past precies onder de dakpan, de openingen onder de dakpan welving blijft echter open.

Geplaatst in Dakgoot, Huis.