Verlichting in de berging

Ik was gisteren weer op veel plaatsen tegelijk aktief: kantoor (veel bestellingen), terras, klusjes, meetings met leveranciers en inkopen doen: ’s morgens nog wat balken bijgehaald, en ’s middags even naar de bouwmarkt in Duitsland vanwege een reklamatie:

Gisteren ging namelijk de (erg goedkope) boorhamer kapot, of in ieder geval verloor hij aan kracht en begon er iets te stinken, dus heb ik hem maar snel terug ingepakt en teruggebracht naar de winkel: 2 jaar garantie…

Hetzelfde model hadden ze echter niet meer in voorraad, maar met een beetje bijbetaling heb ik er nu een met 2 oplaadbare accu’s. Een stuk handiger omdat je niet meer met een (soms te korte) kabel rekening moet houden, maar je moet natuurlijk wel zorgen dat de accu’s opgeladen zijn. Omdat het er twee zijn, is dat echter geen probleem. Nu dat de grote klus bijna geklaard is, heb ik dus opnieuw een gloednieuwe machine.


Ondertussen heb ik ook het lichtpunt van de kelder verlegd naar de toekomstige opbergruimte,

omdat de lichtschakelaar in dat gedeelte van de kamer zit. Ik had twee goedkope TL sets op de kop getikt (waterdicht, inkl. buislamp voor 9.95 het stuk) en heb die dan naar alle regels der kunst gemonteerd: een leiding vanaf het “oud lichtpunt”, een verdeeldoos met speciale stekkers, en dan twee leidingen naar de lampen.


Toen ik ze de eerste keer had opgehangen, deden ze het echter niet, dus terug afgemonteerd, de verbindingen gekontroleerd (een losse draad in een van de stekkers). Dus eerst alles op de grond uitgetest met de draden gewoon in het stopkontakt te stoppen, en dan pas opnieuw opgehangen.


Ik heb ze opgehangen aan haken onder het plafond met plastic snelbinders, waardoor ze dus gemakkelijk te monteren zijn. De verdeeldoos dan nog netjes onder het plafond bevestigd en ziedaar, nu wordt het licht


Zoals je ziet werpen ze hun licht precies richting regalen met de allibert voorraadboxen (wat dus ook de bedoeling was). En deze foto heb ik zo genomen dat je de rest van de werken van de scheidingswand nog niet kunt zien…


Want dat wordt dus weer een ander verhaal, later deze of volgende week.

Geplaatst in Berging, Binnenshuis, Boorhamer, Elektro.