Verwarmingsbuis verkleden

Gisteren in het souterrain nog “effe snel” een bekleding gemaakt rondom de verwarmingsbuizen die verleden maand verlegd werden om de geplande gastenkamer een “onbevlekt” plafond te geven. Die buizen lopen dus nu onder het plafond door van het gedeelte van de kelderruimte die als bergruimte ingericht gaat worden (nadat ik daar een scheidingswand heb getrokken).


voorheen

Twee balkjes (met uitsparing voor de plafondlijsten) op maat gezaagd, dan met schroeven haaks op twee latten gemonteerd. Die latten elk afzonderlijk tegen het plafond geschroefd. Daarna een spaanderplaat tegen de balkjes geschroefd om de twee balkjes met elkaar te verbinden.


nadien

De verkleding wordt nog behangen en geverfd, en dan zal het plafond in dit gedeelte van de gang ook nog gelakt moeten worden. Zo blijven we bezig.

Ik heb nog eens berekeningen gemaakt omtrent het geleverde hout, maar vastgesteld dat ik ik te weinig latten heb laten komen. Eens kijken of het vandaag droog blijft, dan kan ik de resterende latten met mijn cabrio halen met het dak open.

Ik verveel me dus duidelijk nog altijd niet

Geplaatst in Behangen, Binnenshuis, Verwarming.