Deurhoogte aanpassen…

Gisteren kon ik dus de buitendeur van het appartement uitbouwen, en ik heb dan de onderkant van de deur bijgeschaafd en gezaagd om het hoogteverschil met de nieuwe vloerbekleding in de inkomhal op te vangen.

Was echter niet eenvoudig, ik was vergeten hoe zwaar die buitendeur is, massief hout in diverse lagen en omdat die ook nog extra beveiligd is met een aantal intern weggewerkte deurgrendels. 0ok de dubbele beglazing die in die deur zit heeft zo zijn eigen gewicht. Reden waarom er 4 extra zware scharnieren aan die deur zitten, en de pennen ervan moest ik er eerst met een drevel van onderen uitslaan voordat de deur los kwam.


Dus het was echt wel ploeteren voordat ik de deur gekanteld had en naar buiten gesleept. Omdat voor de deur enkele traptreden zijn, hoefde ik de deur slechts aan een kant op een bok te plaatsen, de andere kant rustte dan op een van de hogergelegen traptreden.


Probleem was natuurlijk dat er ook een verschuifbare tochtregel onder in de deur ingebouwd zit. Ik heb die echter moeten weghalen, want de uitsparing onder de deur was na het afschaven te klein om die er weer terug in te zetten.


Bovendien was die aan de onderkant afgesleten en gedeeltelijk kapot, dus ik moet maar eens kijken of ik daar later een nieuwere, kleinere uitvoering kan plaatsen. Anders plaats ik die gewoon aan de binnenkant van de deur.

Ik heb de deur na de eerste zaakdoorgang uitgetest met een stukje reserve vloerbekleding, en dat was maar goed ook, want de eerste keer was er nog niet genoeg vanaf.


Dus terug afgemonteerd en terug naar buiten gesleept.
Terwijl ik eigenlijk niet zwaar tillen mag, vanwege mijn breukoperatie verleden jaar.


Met al dat gehanteer was ook het behang naast de deur een beetje vuil geworden door de smeer van de scharnieren, dus die plekken heb ik dan nog met een restje verf bijgeschilderd. En de plinten langs dat gedeelte van de hal heb ik dan ook nog gemonteerd.

Ook de badkamerdeur heb ik kunnen aanpassen: hier met de onderleg schijfjes waarover ik eergisteren bericht heb. Wel moest ik daardoor boven aan de deur een beetje van de deursponning wegschaven, maar dat viel dus goed mee. Alle andere deuren heb ik aangepast met behulp van de onderleg schijven.


Zodoende was de dag dan toch langer dan aanvankelijk gedacht, met allerlei kleine prutskarweitjes, maar nu is de inkomhal dan toch klaar en kan ik mijn gedachten laten gaan over hoe ik de kelderruimte ga opdelen in een smalle voorraadkamer voor onszelf en een gastenslaapkamer voor het appartement.


Maar dat wordt dus weer een ander verhaal.

Geplaatst in Binnenshuis, Linoleum, Vloerbedekking.