Tafelcirkelzaag: koopje

Ik had eerder dit jaar voor nog geen 80 euro inkl. BTW een komplete tafelcirkelzaag machine gekocht, (Praktiker, Duitsland) want de grote tafelcirkelzaag op sterkstroom die ik in het tuinhuisje heb staan om brandhout te zagen heeft een stomp zaagblad. Een nieuw zaagblad zou 80 EUR gaan kosten…

Dus nu heb ik voor die prijs ook een handige kleine tafelcirkelzaag die gemakkelijk te verplaatsen is, en kan dat andere zaagblad dus nog even wachten.

Wel moest ik het apparaat eerst in elkaar steken, en dat duurde dan toch nog iets langer dan aanvankelijk gedacht…


eerst kontroleren of alle onderdelen erbij zittende poten in elkaar steken en uitrichten bleek langer te duren


de tafelverbredingen zijn noodzakelijk voor de grotere stukken hout


De afzuigkap voert eigenlijk alleen tot onder de machine…


Een tazfelcirkelzaagmachine voor nog geen 80 Eur… (made in Germany)-

Dit apparaat is wel niet zo solide als de professionele tafelcirkelzaagmachine die ik enkele jaren geleden in een faillisementsverkoop op de kop getikt had, maar voor de komende werken (vals plafond, skeletbouw voor de scheidingswand met spaanderplaat etc.) zal de machine alleszins zijn doel kunnen vervullen.

Uiteindelijk was het apparaat dan toch helemaal klaar en kon ik beginnen de plinten voor de gang op maat en in verstek te zagen. Wat dus dan een fluitje van een cent bleek te zijn met deze cirkelzaag.


Nu moeten die plinten nog (natuur) gebeitst worden en als dan de linoleum definitief vastgelegd wordt, kunnen de plinten ook bevestigd worden. Maar dat is dus weer voor later.

Geplaatst in Binnenshuis, Vloerbedekking.