Verwarmingsbuizen verplaatsen

Hieronder een “voor en na” situatie schets van de werkzaamheden die de installateur de afgelopen dagen in de kelderruimte heeft doorgevoerd. Dit zijn werkzaamheden waar ik als knutselaar niet zelf aan durf te beginnen, en ik vind dat je dergelijke werkjes je het beste door een vakman laat uitvoeren.

Je moet weten waar je grenzen liggen, en bij waterleidingen kan “geknutsel” te snel tot problemen achteraf leiden, dus zodoende…


De aftakkingen naar trappenhuis en gastenwc bovenDe leidingen boven het venster


De leidingen onder het plafond


Doorbraak boven de deur in de nietdragende wand


Het trajekt onder het plafond van de gang


De situatie in de garagewand

De tweede dag werden de leidingen aan elkaar gesoldeerd. Het buizensysteem werd weer volgemaakt met water, op druk gezet, gecontroleerd op ondichte plaatsen, en daarna werden de buizen in een gemeenschappelijke isolatiemantel gestoken.


isolatiemantel rondom de verwarmingsbuizen

De doorbraken werden ook weer dichtgepleisterd, en in de gang zal ik dan een houten bekleding over de buizen maken om dat trajekt zo neutraal mogelijk in het plafonddekor opgenomen te worden.

Het plafond van deze kelderruimte is nu vrij van buizen (er komt nog een houten bekleding voor de buizen langs het venster) en kan dus in een later stadium een plafondbekleding krijgen. Maar dat is voor later.

Nu ligt er eerst werk in de appartementsgang te wachten…

De verwarming kan nu weer aangezet worden, en het aktuele weer maakt dat ook nodig!

Geplaatst in Binnenshuis, Solderen, Verwarming.