Oldtimertje: Goggomobil

Ik ben in de garagebox mijn oude trouwe Goggomobil uit 1964 gaan afhalen:


Oldtimer transport

Deze oldtimer heb ik als cadeau gekregen toen ik 50 werd, als nostalgische herinnering aan mijn allereerste eigen auto, ook een Goggomobil. Onze jongste, Mike, heeft die in een 2 jaar durende (geheime) operatie samen met een vriend in een ander dorp gerestaureerd, en als klap op de vuurpijl kwam dan op mijn verjaardagsfeest deze auto voorrijden.

De afgelopen jaren heben Brigitte en ik er enkele leuke oldtimer ralleys mee gereden. Maar omdat de wagen weinig comfort biedt, was ik er de laatste jaren vooral met de hond mee onderweg, die het ontzettend leuk vond om op de voorstoel te zitten en zijn kop uit het venster te steken: We hebben er altijd leuke reacties om gehad, maar sinds Tops dood is, wordt de oldtimer nog nauwelijks gebruikt, en de laatste 2 jaar staat hij met een defekte rem en een ontstekingsprobleempje op non-aktief.

Omdat ik op het ogenblik andere klusjes heb te doen, komt het er voorlopig niet van.

In de achteruitkijkspiegel ziet de Goggo er nogal dreigend uit op de aanhangwagen:


Dreigende Goggo op de aanhangwagen

Mike heeft ook nog een Goggomobil Coupe (die van mij is een “limousine”), maar die is dus nog helemaal uit elkaar en een “nieuwe” carrosserie staat te wachten tot het werk eraan hervat wordt. Omdat de garagebox nodig is voor opslag van spullen uit onze kelder/zolder/garage komt nu de carrosserie voorlopig buiten te staan:


Goggomobil Coupé

Om hem toch zo goed mogelijk te beschermen heb ik hem een auto pyama aangetrokken:


Coupe met pyama

Als je de lengte van de Goggomobil met die van mijn auto vergelijkt, dan zie je het verschil in maat duidelijk:


Duidelijk verschil in lengte…

Terug naar mijn Goggomobil limousine: nadat ik dus water op de parkeerplaats heb, kon ik mijn Goggootje even een goede wasbeurt geven, zodat hij er nu weer danig staat te pronken:

Hier enkele technische gegevens en impressies :

Goggomobil 250 Limousine, Bouwjaar 1964, 2 cilinders, 2-Takt (rengtengteng geluid), 13,7 PK, topsnelheid 73 km/uur, 5 persoons limousine, achterwielaandrijving:


Goggomobil Limousine 250


Goggomobil Limousine 250


Goggomobil Limousine 250


Goggomobil Limousine 250


Goggomobil Limousine 250

Geplaatst in Auto: Oldtimer.