Elektropomp op regenwaterput aansluiten

Ik wilde mijn elektropomp op de regenwaterput installeren, die wij tot nog toe nog nooit gebruikt hebben, maar vanwege de aanhoudende droogte nu toch wel handig wordt.


De schacht van de regenwaterput, gaat ca 3 meter diep


De Elektropomp

De aanzuigslang is vrij stug, en omdat die opgerold zat, bleef hij steeds maar in de schacht vast steken. Ik heb dan een lat genomen en de slang met binddraad daaraan vastgemaakt, zodat ik de lat met slang gemakkelijk erin en eruit kan halen.


Zo kan de slang gemakkelijk in de schacht gestoken worden

De elektropomp is zelfaanzuigend, maar de pomp zelf moet een eerste keer met water gevuld worden voordat hij kan funktioneren. Ik heb dit dan enkele keren gedaan, maar er kwam steeds slechts een heel dun straaltje water met veel luchtbelletjes uit de pomp.

Na alles nog eens gekontroleerd te hebben, bleek dat ik een van de aansluitstukken verkeerd om aangesloten had, waardoor de afdichtingsring niet goed afsloot en lucht mee aanzoog.

Nadat ik dat dan ontdekt en verbeterd had, kan ik nu met deze waterpomp met een krachtige straal regenwater de tuin gieten of de auto wassen.

Geplaatst in Elektro, Geschenkidee, Grasveld, Regenwaterpomp, Tips, Tuin.