Tip voor Zon Pavilloen stabilisatie

Gisteren niks gedaan, alleen het zonne pavilloen van zolder gehaald en dat opgebouwd.


Ik had geen gebruiksaanwijzing meer, maar ik had twee jaar geleden de plastic verbindingsstukken aan de betreffende buizen eraan gelaten, zodat het uitzoeken niet lang duurde voordat ik alle buizen op de juiste plaats had.Het pavillon wat wij hebben heeft aan het uiteind van de buis een kleine clipveer, die in een gleuf van het verbindingsstuk geklikt moet worden.

Gevaar daarbij is dat die clipveer er te snel weer uit wipt.


Ik heb dus hiervoor een eigen oplossing gezocht en gevonden: met paperclips maak ik een extra zekering van de clipveer, zodat die geblokkeerd zit en niet meer uit het verbindingsstuk kan wippen.


Als er te weinig plaats is om de paperclip door de clipveer te trekken, dan helpt een priem en/of een tangetje om de opening wat ruimer te trekken.


Om het spandoek er gemakkelijk op te plaatsen, heb ik eerst de helft van de poten geplaatst, zodoende kon ik op stahoogte werken om alle vier de hoeken bij te trekken.


Detailopname van de paperclips voor de hoekverbinding…


Daarna de beste plek op het terras uitgekiend: vroeger hadden we het pavillon voor het kantoorvenster (ingetrokken terras) staan, maar nu heb ik het voor de slaapkamer neergezet, half over het bloembed dat ik onlangs daar gemaakt heb. Daardoor is de rest van het terras dat overblijft een stuk groter.


Na gedane arbeid is het hier goed vertoeven…


Geniet van het mooie weer zolang het nog kan!

Vandaag moeten we terug werken!

Geplaatst in Pavillon, Tips, Tuin, Zonwering.