Keuken renovatie (Einde)

Eindelijk!
De renovatie van de soutterain keuken is nu klaar (behalve dan het sokkelfrontje, maar dat is een fluitje van een cent als ik nog eens naar de cirkelzaagmachine van mijn zwager ga…)

Ik heb gisteren de kleine afwerkingdetails gedaan: de oven en de kookplaten opnieuw aangesloten, (stroom kompleet afgezet voordat ik met de sterkstroom begon te werken), hier en daar nog een likje bijgeverfd, de gordijnrails gemonteerd, de indirekte verlichting afgewerkt en het werkblad met silikoon aan de rand afgedicht.

Brigitte had een tip gelezen dat je, nadat je de silikoon gespoten hebt, niet meer met een “natte vinger” erover heen hoeft te gaan: een stuk rauwe aardappel in vorm snijden en dan daarmee over de verse silikoon strijken om de overtollige weg te halen en een mooie vorm eraan te geven in de voeg.

Het funktioneerde en ik hield er geen plakkerige vinger aan over.


Met een rauwe aardappel de overtollige silikoon weghalen


Vervolgens kwamen de gordijnrails aan de beurt, die terug tegen het plafond aan bevestigd moesten worden: lijsten mer schroefjes, geen groot werk.


De witte gordijnrails vallen amper op tegen het witgelakte plafond

Daarna konden de gordijnen opgehangen worden en werd het weer wat gezelliger.


De gordijnen, fris gewassen en gelucht

Daarna heb ik de afdek lijsten op maat gemaat die de verwarmingsbuizen (boven de hangkasten) moeten verbergen. Die heb ik tegen een steunblokje aan het plafond bevestigd, en van onder met wiggetjes vastgezet, zodat de lijsten er ook weer weggheaald kunnen worden indien er aan de buizen gewerkt zou moeten worden.

En ik heb dan ook een tweede afdeklijst gemaakt, die de indirekte verlichting verbergt. Daarachter liggen dan de TL buizen die zodoende zelf niet te zien zijn, maar wel hun licht via het plafond de keuken insturen.


De indirekte verlichting, gecombineerd met afdeklijsten voor de verwarmingsbuizen

Opgeruimd staat netjes.

Daarna de andere meubelen die in de gang en in de garage waren opgeslagen, terug naar de keuken getransporteerd. Een bed uit een erfenis (notabene met motorbediening voor verschillende standjes) zal als sofabank uitgevoerd gaan worden, kompleet met enkele kussens.


Brigitte denkt op het bed nog enkele kussens te draperen

Ik overweeg nog of ik dat bed wit kan lakken, ik zal dat eerst aan de achterkant uitproberen, want zo’n zwartgelakte fineer, of daarop witte lak dekt ? Kwestie van uittesten op een niet zichtbare plaats vooral eraan te beginnen.

Een ronde eettafel en drie oude bureaustoelen op wieltjes (om het parket niet te beschadigen) vormen een eethoek.


De eethoek

En een elektrische ligstoel (ook uit een erfenis) die een verlenging voor de benen heeft en kompleet plat kan gaan, geeft een tweede slaapgelegenheid voor het geval we de keuken als gastenkamer voor 2 personen gebruiken willen.
Of die natuurlijk gewoon als luie zetel gebruikt kan worden.


Een (niet zo gevaarlijke) elektrische stoel

De keuken is nu ongeveer klaar, op het poetsen na. Maar daarbij zou ik hulp krijgen…


Nu moet alleen alles nog gepoetst worden….

Nu kan ik beginnen om alle boxen met gebruikt gereedschap op te ruimen. En de gang verder vrij te maken zodat men ook weer in de gastenbadkamer naast de soutterain keuken kan komen. Want in de gang is eigenlijk ook een opknapbeurt nodig.

Maar dat wordt weer een ander verhaal.

Geplaatst in Binnenshuis, Elektro, Keuken, Lakken, Meubels, Tips.