Keuken renoveren (10)

Na het schilderwerk moest nu de vloer van de souterrain onder handen genomen worden. Alhoewel ik ook nog het nodige werk op kantoor moest afhandelen vond ik toch nog tijd om daar mee te beginnen.


De isolatielaag, speciaal voor onder parketvloeren…

De isolatie bestaat uit twee lagen, die zowel een geluidsdempende werking hebben naar beneden alsook een warmte terugstralende aluminium laag naar boven. Dit zou een warm gevoel aan de voeten moeten geven. Aan de rand van de folie zit een zelfklevende strip waarmee de banen aan elkaar gekleefd kunnen worden.


De isolatielaag op de vloer

Aan de randen worden de uiteinden dan met dunne aluminium kleefband vastgemaakt. Maar de grote banen lieten zich toch niet zo gemakkelijk leggen, reden waarom ik de derde baan haaks op de andere banen in kleinere stukken wilde plaatsen.


Kleinere stukken zijn misschien beter vast te leggen?

Veel trek- en plawerk, maar uiteindelijk vond ik het resultaat dan toch niet goed genoeg, er zaten nog te veel bulten en kreukels in de laag.


te veel bulten en kreukels.

Reden waarom ik alles weer weggehaald heb:


Soms moet je inderdaad inzien dat het niet goed is

Ik heb dan dubbelzijdige kleefband voor tapijt heb gehaald om daarmee eerst enkele banen te leggen waarop dan de isolatielaag wordt vastgekleefd


Met dubbelzijdige kleefband een betere hechting aan de ondergrond maken

De ondergrond is nu veel beter gespannen en het parket kan er nu gemakkelijk over heen geplaatst worden.

Maar dat is dus voor later.

Geplaatst in Binnenshuis, Keuken, Parket leggen, Vloerbedekking.