Keuken renoveren (9)

Brigitte kwam met het voorstel om toch iets meer kleur voor de behangen wanden te gebruiken, en toevallig kreeg ze van haar zus (onze buurvrouw) nog enkele kleurstalen om te mengen met de rest van de overgebleven verf. Jammer genoeg bleek dat niet de gewenste kleurcombinatie te geven, want we eindigden uiteindelijk met deze roze “cocktail saus” als kleur:


Zou dit de goede kleur voor de keuken zijn? Eerder iets voor een boudoir…

Dus Brigitte snel naar de verfwinkel om enkele kleurstoffen te kopen, en zodoende heb ik de 4 liter witte verf die ik immers in een andere emmer overgegoten had voordat ik begon te mengen, nu gebruikt voor de iets gelere kleur.


De verf moest van emmer wisselen om ermee te kunnen werken

We hebben de verschillende kleurmengsel eerst uitgetest op de wand die sowieso achter de keukenkasten komt te zitten en laten drogen om beter te kunnen zien wat het uiteindelijke resultaat zou worden:


Drie verschillende kleurstalen… de rechtse is het dan uiteindelijk geworden

Om in keukentaal te blijven: een frisse vanillepudding kleur.

En dit was dan het resultaat van de wanden, terwijl de wanden bijna droog zijn:Een erg frisse kleur geel, die de keukenruimte een heel ander cachet geeft.

Ondertussen kamperen de pakket met parket clicklaminaat ook al in de keuken, omdat die tenminste 48 uur moeten “acclimatiseren” aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte waar ze uiteindelijk geplaatst worden.

Maar dat is dus voor later deze week.

Geplaatst in Behang verven, Behangen, Binnenshuis, Huis, Keuken.