Keuken renoveren (5)

Gisterenochtend eerst binnen gewerkt om de “bult” in de vloer van de souterrain keuken te egaliseren. Daarvoor heb ik de Knauf Egaline gebruikt.


Deze fijne specie moet klontervrij gemengd worden met behulp van een grote mixer die ik op de boormachine heb geplaatst. In een grote kom werd dan elke keer een zak van 20 kg met ca 5 liter water gemengd.


Daarna werd de bak uitgegoten op de vloer. Omdat de specie erg dunvloeibaar is en een lage oppervlaktespanning heeft, vloeit die vrij goed over het oppervlak en dan hoef je slechts en beetje met een grote spatel of met een houten balk de specie gelijkmatig te verdelen. Nou ja, “slechts”, is een beetje minnetjes uitgedrukt, dat is toch een erg lastig karwei.


Specie over de vloer verdelen.


Hier is duidelijk te zien dat een gedeelte van de vloer niet door de specie wordft bedekt, daar zit namelijk die bult in de oude vloer, die ik dus door de nieuwe egalisatielaag zoveel mogelijk wil verminderen.


Je kunt hier duidelijk zien dat mijn boormachine voor een ongewenst neveneffekt zorgde: de klonters specie zijn ook uit de bak geschoten en tegen de muren terechtgekomen. Goed dat ik die twee muren nog niet behangen heb!


Gelukkig waren slechts een paar spetters tegen mijn fris gelakte wand en radiator gekomen, die moet ik dus vandaag of morgen plaatselijk nog even afschuren en bijlakken.


De lange balk die ik gebruikt had om de vloer gelijkmatig af te trekken, had ik na gebruik door het venster naar buiten gelegd, en dan vergeten. De specie aan de balk werd daarom ook hard, en dus moest ik die in de namiddag met een spatel en staalborstel moeizaam schoonmaken.

Vandaag dan de keukenvloer bijschuren en dan eens kijken of ik met het behang voor de twee binnenmuren kan beginnen. Dat is namelijk behang dat daarna een verflaag eroverheen krijgt, dus dat moet ik eerst afmaken voordat ik het laminaatparket ga leggen.

Anders zit dat dan ook weer direkt onder de verf!

Geplaatst in Behangen, Binnenshuis, Keuken, Lakken, Vloerbedekking.