Keuken renoveren… (1)

Gisterenmiddag ben ik ook begonnen om de resterende keukenmeubelen in de souterrain keuken af te breken. Om deze ruimte kompleet te renoveren staan de onderkasten nog in de weg. De hoge kasten had ik al eerder verwijderd, je herinnert je misschien het bericht over de reparatie van de zijwand van een hoge kast in de herfst, toen ik de vochtige plek in de muur links had ontdekt.


Oudere foto van souterrain keuken


Oudere foto van souterrain keuken

Een ontdekking die dus leidde tot het graven van een kuil…


De ondertussen beroemde souterrain keuken

Probleem met de onderkasten is dat hier de kabels van de oven en kookplaten in de weg zitten. Oven eruit trekken, en eerst de kabels tussen kookplaat en oven losmaken. Die zijn met een kleurtje gekentekend, dus geen probleem.


Eerst moesten de stekkes van de oven losgemaakt worden

Voordat ik de dikke sterkstroomkabel van de oven kon losmaken moest eerst de stroom uitgezet worden, want volgens de beschrifting in de zekeringkast was het niet helemaal duidelijk welke zekeringen voor deze oven zijn. Dus het zekere voor het onzekere genomen en de stroom kompleet uitgeschakeld. Geen risiko nemen!


Om de sterkstroom te ontkoppelen eerst de stroom uitschakelen!

Een duidelijke foto maken om te weten waar de 5 kabels zijn aangesloten. Achteraf moet het ook weer goed aangesloten worden.

Vervolgens moest ook de kraan van de gootsteen losgekoppeld worden. Eerst de verbindingen met de muurkraantjes losdraaien. Een emmer eronder om het resterende water op te vangen!


De watertoevoer losdraaien aan de muurkraantjes

De kraan zit zo precies gepast, dat die ook van het werkblad losgedraaid moest worden voordat de leidingen uit de verbindingsstukken gewipt konden worden.


De kraan losmaken van het werkblad

Voor alle zekerheid ook nog een lap in de afvoerbuis steken om de reukvorming uit de afvoerleidingen zoveel mogelijk tegen te gaan.


Een lap in de afvoerbuis steken tegen de reukvorming

Nu nog wachten op een sterke man om te helpen het werkblad weg te dragen, voordat ik de onderkasten kan wegruimen om de vloer volkomen vrij te krijgen en aan de wanden kan beginnen.


De souterrain keuken, na de bouwwerkzaamheden buiten: hier zie je ook de bloembakken die ik verleden week nog geplaatst had

Wordt vervolgd…

Geplaatst in Behangen, Binnenshuis, Elektro, Keuken, Meubels, Pleisterwerk, Vloerbedekking, Vocht.