Tuinhuisje bouwen

Ik heb al in diverse vroegere artikelen het een en ander over ons tuinhuisje geschreven, maar nu heb ik toevallig op een van mijn archief harddisks een stel foto’s teruggevonden die ik in 2003 gemaakt heb toen ik het huisje gebouwd heb.

In 2002 was ik begonnen om de fundamenten uit te graven en de verluchte ruimte te metselen, maar in September 2002 heb ik dan mijn voet gebroken, en door de problemen daarna zijn de foto’s van dat fundament jammer genoeg kwijtgeraakt.

De foto’s tijdens de bouw in 2003 heb ik nu dus teruggevonden.

Ik had indertijd bij de Gemeente de richtlijnen voor tuinhuisje aangevraagd, en om veel administratieve rompslomp te vermijden, heb ik het huisje dan met een oppervlakte van 4 op 3 meter gemaakt = 12m2, de maximaal toegestane oppervlakte om het zonder bouwvergunning en zonder architekt te kunnen bouwen. Ik heb geopteerd voor gasbeton stenen in lijmtechniek, omdat ik ook in 1979 ons huis zo gebouwd heb en dat het eenvoudigste is voor een niet metselaar. Door het gebruik van beton dakpannen en witte verf aan binnen- en buitenkant en de donkerbruine venstertjes en deur is de optiek dezelfde als die van ons huis.

De komplete fotoreportage uit 2003 over de bouw van dit tuinhuisje heb ik ondertussen opgenomen in ons foto album onder deze link:

Wirtzfeld Gallery > Tuinhuisje-Gartenhaus > Bouw tuinhuisje 2003

Als je de foto’s naar FILE NAME+ sorteeert, staan ze (ongeveer) in volgorde…


Geplaatst in Huis, Tuin.